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소소한집밥

Korea-food - Zucchini pancake 애호박전 만들기

by 날다270 2024. 7. 23.
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1. 애호박 1개를 세척 후 0.5cm 간격으로 자르기 (Wash 1 zucchini and cut into 0.5cm intervals) 
 

2. 믹싱 볼에 넣고 소금으로 절여주기(수분이 빠져서 단 맞이 올라감)
    Put it in a mixing bowl and season with salt (the moisture will be lost and it will be sweetened).
 
 

3. 믹싱볼에 밀가루 2스푼을 넣고 애호박에 묻혀주기 (위생봉투를 사용하면 더 간편하게 묻힐 수 있어요)
3. Add 2 tablespoons of flour to the mixing bowl and coat the zucchini (use a sanitary bag to make it easier to coat)
 

4. 계란 2개와 소금 2꼬집 믹싱 볼에 풀어 밀가루 옷 입힌 애호박 넣어주기
4. Beat 2 eggs and 2 pinches of salt in a mixing bowl and add the flour-coated zucchini.

5. 후라이펜 식용유를 두르고 중불로 가열 후 애호박전 부치기
5. Add cooking oil to a frying pan, heat over medium heat, and fry zucchini pancakes.
 
6 간장소스 만드는법 간장 2스푼, 설탕0.5 스푼, 식초 3~4방울, 참깨를 넣으면 아이들도 맛있게 먹을 수 있어요. 취향에 따라 고추나, 고춧가루를 넣어 매콤하게 먹어도 맛있습니다
 
6 How to make soy sauce Even children can enjoy it by adding 2 spoons of soy sauce, 0.5 spoons of sugar, 3-4 drops of vinegar, and sesame seeds.  It is delicious to make it spicy by adding red pepper or red pepper powder depending on your taste.
 
 

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